budak gojes ngah intai blog saye (",) hehe..

Archives

gravatar

DOA buat suami...


Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku buat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada
terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus
bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yang akan
membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala
perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di
Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan
segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di
DuniaMu
Peliharalah tingkah laku serta kata-kataku dari
menyakiti perasaannya

Sekiranya...
suami ku ini jodoh yang dirahmati oleh Mu maka
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah
dan ragamnya

Tetapi Ya Allah...
Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku
seorang
Kau tunjukkanlan aku jalan yang terbaik untuk aku
harungi segala dugaan Mu
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu..
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya..
Sekiranya suami ku tunduk terhadap nafsu yang
melalaikan..
Kurniakanlah aku kekuatan Mu untuk aku memperbetulkan
keadaanya
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya
keluar dari terus terlena

Ya Allah...
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan
ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap membuat keputusan..
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai
isteri..
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhirat Mu
Sekiranya aku engkar dan derhaka Berikanlah aku
petunjuk kearah rahmat Mu

Ya Allah sesungguhnya aku lemah tanpa petunjukMu..
Aku buta tanpa bimbinganMu..
Aku cacat tanpa hidayahMu..
Aku hina tanpa RahmatMu..

Ya Allah
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yang kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu

Ya Allah Ya Tuhanku...
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang soleha
Isteri yang sentiasa dihati

Amin, amin Ya Rabbal Allamin..

maaf kan kita kalau kita belum lagi jadi yang terbaik.
tapi kita janji akan belajar untuk jadi yang terbaik buat awak.
maaf kan kita kalau masih berkasar bahasa, dan tidak menjaga tingkah laku
dengan baik. tapi kita akan cuba belajar buat yang terbaik lepas ni.
semua nya untuk awak :)


+ Wajib Baca Seterusnya..
gravatar

aku update blog :)

assalamualaikum wbt...

ya.... setelah sekian lama mendiam kan diri dari mencatatkan walau sebaris ayat di sini, aku akui sangat banyak cabaran dan dugaan yang aku harus terima. walaupun pun sukar tapi harus ku gagahi juga. ecehhhhh mukadimah aku ke main lagi. hahahahaa. emosional okay!

yehhh dapat jugak aku on9 blog sekejap. seriyesly sangat rindu blog ni. hurm.....
okay! banyak nak story . banyak nak bebel dalam blog ni tapi masa tak mengizinkan. beribu terima kaseh dekat korang yang intai intai jugak blog ni even senyap. diam seribu bahasa je. hahahaha. tenkz tau!

n now aku da pun sah jadi wife orang. huh macam tak percaya tapi tu la hakikat nya skarang. meninggal kan zaman muda muda ku . hahahaha. sekarang WELCOME TO MAK MAK CLUB. lalalalaa. eh! belom ade rezeki lagi. heheee..




masa ni mata berkaca kaca. tak tahu nk discribe perasaan macam mana.




masa da SAH jadi wife kepada MUHAMAD HAFIZUDIN BIN SHAARI, terus nangis tak hingat dunia. rasa lain sangat perasaan tu. yelah jadi isteri ni BESAR TANGGUNGJAWAB nya. n i'll b a good wife for u. :) insyaALLAH..



N DETS MY HUSBAND. AKU HARAP SANGAT KAU DAPAT JADI SUAMI YANG TERBAIK UNTUK AKU. BIMBING AKU JADI ISTERI YANG SOLEHAH (insyaallah)

n aku pesan pada HATI agar tidak mengingati kenangan lama kerana ia akan membuat kan aku tak redha dengan segala nya, aku bahagia kini :) semoga ALLAH merestui hubungan kami hingga akhir nya :)

okay! sebenanya update blog nak cite pasal aku da nikah da. heheheh. sanding on 5februari 2012 ni. jemput datang ke teratak kediaman kami dekat -LOT 1216D JALAN LAPIS 4 BATU 6, KAMPUNG SEMENTA KLANG SELANGOR :)

BERSANDING dengan abang sekali :)


+ Wajib Baca Seterusnya..


Email Login

Mail Logo

tabung anak

klik klik