budak gojes ngah intai blog saye (",) hehe..
gravatar

sembang kosong

Assalamualaikum.

adat manusia suka membeza beza kan. eh kau ada baju kaler merah je? aku ada kaler merah, hijau, kuning, coklat. eh kasut kau jenama pasar malam je? aku punya kasut polo, bataK, hush puppies. okay tu hanya contoh untuk pembuka cerita aku ni. ke main kan mukadimah panjang macam tu. tak tau la cerita nya macam mana nanti. aku tak tau la nak bagi tajuk apa. korang discript sendiri la apa aku yang aku taip ni okay! hahaha. blur!


SATU. korang kena tau tak semua umat yang boleh terima dengan cara macam ni.
mungkin kau rasa, ehhhhh ! aku just cakap je, tak kan sentap kot?. oi kamonnn la ! memang la kau cakap je, tapi kau tau ke orang tu macam mana. kau tau ke situasi dia.

DUA. kau perasan tak cara kau cakap atau membeza kan apa yang kau ada tu nampak macam kau ni KEREK. ehhh poyooooo lah orang macam ni. rasa macam nak lempang lempang je muka dia.
nak cakap tu kena lah dengan cara nya. ni kekadang, kau pakai bag jenama POLO, dia pon ada. kau dah nampak bag kau sama kau diam diam je tak boleh ke. tak payah la kau dok tanya harga dia. da kau pon sendiri  boleh tau kan dia mampu ke tak. tak payah la nak SHOW OFF SANGAT !

TIGA. kalau ya pon orang tu boleh belanja kau makan, boleh beli kan kau baju. boleh beli kan kau kasut. boleh beli kn kau kereta sebijik.tak perlu lah kau nak banding banding kan dengan dia yang memang terang terang kau sendiri faham dia macam mana. kau sendiri tau dia keja macam mana. tak yah la 4 5 6 kali asyik ulang yang dia tak pernah belanja lah, dia tak pernah belikan lah. ehhhhh ! kau ni! memang kalau depan mata orang macam ni, aku lempang je!

EMPAT. respect lah orang sikit. tak semua orang boleh terima dengan cara orang sekeliling. walaupun dia terpaksa nak paham tapi sikit sebanyak . mencalarkan hati dengan perasaan dia. mungkin kau tengok dia senyum. happy je depan kau, tapi belakang kau. paling teruk pon dia nangis je. please la eh!

LIMA. kau kena ingat. mungkin kau ada kat atas sekarang. kau mungkin mewah dan mungkin dia cukup cukup makan. tapi kita tak tau masa akan datang macam mana. rezeki masing masing. mana tau  orang yang kau dok perli perli, orang yang kau dok nganjing nganjing kan ni nanti lagi BERJAYA dari kau ! masa tu, kau jangan pulak jual bag polo kau tu. semata mata nak beli kasut brand JIMMY CHOO . nak tiru dia !

ENAM. Respect yourself, or no one will respect you.

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade jewelries~
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://fifteenpril.blogspot.com/
http://twinscraftlife.blogspot.com



Email Login

Mail Logo

tabung anak

klik klik